zaterdag 14 maart 2020

Gekleurde Ontbijtbundtcake


 

Deze Gekleurde Ontbijtbundtcake heb ik zojuist uit de oven gehaald. Ik heb vandaag 2 cakes na elkaar gebakken. Hij is gemaakt met hetzelfde recept als de vorige: Gekleurde Ontbijtcake. Maar deze keer heb ik een bundtvorm gebruikt en de bundtcake in 3 kleurenlagen gemaakt.

Deze keer heb ik het beslag in 3 porties verdeeld. En zo heb ik 3 verschillende kleurlagen gemaakt: 1 laagje met hulst-groene voedselkleurstof, 1 met gele en 1 met rode. Dat is moeilijk te zien op de foto. Je ziet wel dat het onderste laagje donkerder is. Het is groen. Als je goed kijkt, zie je een beetje verschillende kleuren. De kleuren geel, groen en rood zijn nauwelijks te zien, omdat door het beslag kaneel ging. Ik heb er veel kaneel doorheen gedaan, omdat ik dat zo lekker vind. Kaneel heeft uiteraard een zeer eigen uitgesproken kleur. Ik had er niet aan gedacht, dat je daardoor de beoogde kleuren dan niet meer te zien krijgt. Dus de volgende keer dat ik deze ontbijtcake maak laat ik het kaneel weg. Het was de bedoeling, dat deze bundtcake een Surinaamse kleurstelling zou hebben, maar dat is dus niet gelukt. Maar hij was superlekker en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Dit gerechtje is geïnspireerd door een recept dat ik niet zelf bedacht heb. Ik wil alleen recepten op Gezondontbijtje hebben die ik zelf bedacht heb, dus publiceer ik het recept niet en verwijs er ook niet naar door. Maar ik wil wel heel graag de foto en het verhaaltje erbij delen, want ik heb een geheel eigen versie van het gerechtje gemaakt en dat komt heel goed tot uiting in de foto.

Wil je de foto en het verhaaltje erbij van de Gekleurde Ontbijtcake zien?  

                                          Klik dan HIER:

                                     

Van de Gekleurde Ontbijtcake en de Gekleurde Ontbijtbundtcake heb ik een ontbijtje geknutseld. 

                                   Wil je dit gerechtje zien? 

                                        Klik dan HIER: