dinsdag 10 maart 2020

Havermout met Hazelnoot en Banaan Ontbijttaartjes


Vanochtend heb ik 3 ontbijttaartjes met o.a hazelnoten en bananen gegeten.

Ik heb de eerste keer dat ik ze maakte 30 van die ontbijttaartjes gemaakt en ze allemaal ingevroren. Vandaag heb ik er 3 van gegeten en ze met een door mij zelf bedachte combinatie van ingrediënten belegd.

Voor de bodem heb ik eerst een bakvormpje ingevet met olijfolie, daarna heb ik 2 eetlepels kokosolie in een pan verwarmd tot het vloeibaar was geworden en ik heb het samen met 2 eetlepels honingvervanger en een handje grof gesneden hazelnoten en in stukjes gesneden medjouldadels goed door 8 eetlepels havermout heen geroerd. Dit heb ik over de bodem van het vormpje verdeeld en het 15 minuten in de oven gebakken tot de havermout goudbruin geworden was.

Ingrediënten van het beleg:

  • een paar eetlepels vanillekwark
  • een handje wortel julienne
  • 3 medjoul dadels
  • 1 partje appel. Ik heb Granny Smith gebruikt
  • een handje blauwe bessen

Zo maak je het beleg:

1. Beleg de ontbijttaartjes met de vanillekwark. 

2. Verdeel daar de wortel julienne overheen.

3. Garneer het met in stukjes gesneden medjoul dadels, appelstukjes en een handje blauwe bessen.

Uiteraard kan je dit beleg gebruiken voor elke bodem van een ontbijttaartje dat je zelf uitkiest. En natuurlijk kan je naar hartenlust met de ingrediënten variëren.