zondag 8 maart 2020

Messy Mugcake


Je zal wel denken: wie publiceert er nou een messy mugcake! Nou ik dus, maar het gaat mij erom hoe het maken van deze mugcake tot stand kwam.

Dit was mijn ontbijt van vanochtend. Het recept is geïnspireerd door een nieuwsbrief die ik per email ontving. Ik kreeg een paar dagen geleden een nieuwsbriefmailtje van hen met een recept erin en de vraag om het hen te laten weten wat je er van vond als je het gemaakt had. Ik heb nog nooit een mugcake gemaakt, dus ik dacht laat ik het proberen.

Toen ik de ingrediënten die in de mok moesten erin had gedaan, dacht ik al: dit kan je toch nooit roeren? En dat bleek, want alles vloog alle kanten uit 🤣🤣🤣, dus heb ik het overgeheveld naar een grote bak, het daar in geroerd en weer terug gedaan in de mok. Dat ging prima. En je moest het na het bakken afmaken met 200 ml yoghurt en de cranberries, noten en nog wat appel, maar dat past toch allemaal niet op dat kleine cakeje 😂😂😂. Dus heb ik gewoon maar een klein beetje daarvan als garnering erboven op gedaan. Of was het de bedoeling om de rest ernaast te leggen? Maar het resultaat was in ieder geval heerlijk! En daar gaat het uiteindelijk om.

Dit gerechtje is geïnspireerd door een recept dat ik niet zelf bedacht heb. Ik wil alleen recepten op Wat Katinka eet hebben die ik zelf bedacht heb, dus publiceer ik het recept niet en verwijs er ook niet naar door. Maar ik wil wel heel graag de foto delen, want ik heb een geheel eigen versie van het gerechtje gemaakt en dat komt heel goed tot uiting in de foto.