donderdag 26 maart 2020

Red Velvet Bietensap Pannenkoekjes


Dit wordt mijn ontbijt morgenochtend. Gisteren heb ik de pannenkoekjes gebakken in mijn nieuwe pannenkoekenpan. Het is een pannenkoekenpan met 7 rondjes erin waarin je de pannenkoekjes bakt. In elk rondje zie je een tekening van de kop van een dier. Je pannenkoekjes krijgen daarom aan de bovenkant de tekening van de betreffende dierenkop. Maar aangezien toen de pannenkoekjes klaar waren ik pas bedacht, dat ik er een frosting overheen wilde hebben, zie je die gezichten nu niet meer, omdat ze bedolven zijn onder de frosting. Hieronder een foto van mijn pannenkoekenpan, zodat je ziet welke onzichtbare gezichtjes er op de bovenkant van mijn pannenkoekjes zitten.

 

Aangezien de winkels al dicht waren en ik de ingrediënten dus niet meer kopen kon, ben ik vandaag verder gegaan. Toen vond ik de pannenkoekjes ook niet rood genoeg, daarom heb ik verf gemaakt van bietensap en rode voedselkleurstof en heb ik ze daarmee mooi rood geverfd. De pannenkoekjes heten tenslotte red velvet. Ze zijn gemaakt van havermout en bietensap, daarom waren ze eerst meer purple dan red. Nu hebben ze een prachtige rode kleur. Op de foto is dat niet zo heel goed te zien, maar in het echt wel. Het was trouwens al heel lang geleden dat ik pannenkoeken gebakken heb en pannenkoeken is echt niet heel makkelijk, daarvoor moet je wel eerst even oefenen. Ik had er 7 gebakken, maar die vond ik niet goed genoeg gelukt voor op de foto, dus heb ik het opnieuw gedaan. En die zien er alle wel fatsoenlijk uit, vind ik. Die eerste 7 heb ik meteen opgesmikkeld met bosvruchtenjam met 40% minder suiker dan gewone jam.

Toen ik vanochtend de red velvet pancakes uit de koelkast haalde om ze op te eten, zag het er tot mijn verrassing zo uit. Je ziet dat het hetzelfde bouwsel is. Zie foto hieronder. De bietensap/rode voedselkleurstof-verf was uitgelopen door de frosting heen op de bovenkant van de stapel. Eigenlijk vind ik het zo nog veel mooier!

 


En dan nog op de foto hieronder een close-up bovenaanzicht van de stapel met de uitgelopen bietensap/rode voedselkleurstof-verf door de frosting heen.


Dit gerechtje is geïnspireerd door een recept dat ik niet zelf bedacht heb. Ik wil alleen recepten op Wat Katinka at hebben die ik zelf bedacht heb, dus publiceer ik het recept niet en verwijs er ook niet naar door. Maar ik wil wel heel graag de foto en het verhaaltje erbij delen, want ik heb een geheel eigen versie van het gerechtje gemaakt en dat komt heel goed tot uiting in de foto.