zaterdag 13 juni 2020

Cheesecake met Havermout en Toffeesaus Ontbijtje

Gisteren heb ik 3 cheesecakes gebakken. Frambozen Cheesecakes met Havermout en Toffeesaus. Calorieloze Toffeesaus. Want hij is gemaakt van stevia. Ik had ze gisteren in de namiddag gemaakt. En toen ging ik daarna mijn avondeten bereiden. Toen had ik zo'n zin in die cheesecakes, dat ik ze als dessert heb gegeten. Ik wist toen ik mijn avondeten ging bereiden al dat ik dat ging doen. Daarom heb ik geen aardappels, pasta, rijst of zo iets bij mijn diner gegeten. Want in de cheesecakes zat havermout. Ik dacht dat ik ze alle 3 wel als toetje zou gaan eten, maar dat lukte niet. Samen met de rest van mijn diner was dat echt te veel. Maar het goede nieuws daarvan was, dat ik er vandaag nog 1 over had om als ontbijt op te eten. Waar het eigenlijk van tevoren al voor bestemd was. Ik wil altijd 2 keer per dag fruit eten. Te beginnen bij het ontbijt. Dus ik wilde ook fruit bij deze cheesecake. Maar mijn verse fruit was gisteren op gegaan. Maar hoera, ik heb altijd heel veel fruit in de diepvriezer. En dat is perfect, want diepvriesfruit is net zo gezond als vers fruit. Diepvriesgroente is trouwens ook net zo gezond als verse groente. Maar dat terzijde. Ik heb een portie bosvruchten uit de diepvriezer gehaald en deze 1 minuut verwarmd in de magnetron. Dan komt er ook nog sap vrij. Dat is heerlijk als saus erbij.

Wil je het recept van de Frambozen Cheesecake met Havermout en Toffeesaus lezen? 

                                   Klik dan HIER:

Dit receptje is genoeg voor 1 portie.

Ingrediënten:

 • 1 Frambozen Cheesecake met Havermout en Toffeesaus
 • bosvruchten             Hoeveelheid naar keuze. Ik heb diepvries bosvruchten gebruikt.
 • eventueel sprinkels

Wat heb je nog meer nodig:

 • koelkast
 • bord
 • lepel en/of mes en vork
 • magnetron of pan

Zo maak je het:

 1. Maak een Frambozen Cheesecake met Havermout en Toffeesaus of neem er 1 uit de koelkast of diepvries als je er al eens 1 gemaakt hebt.
 2. Leg de cheesecake op een bord.
 3. Verwarm de bosvruchten tot er wat sap uit komt.
 4. Verdeel de bosvruchten met sap over de cheesecake en/of ernaast.

Garnering:

Een garnering is niet nodig, maar ik heb het ontbijtje met witte sterretjes-sprinkels gegarneerd, omdat dat er leuker uitziet op de foto.

Variaties:

Je zou in plaats van bosvruchten er ander fruit bij kunnen eten. Je kan ook nog wat extra havermout, granola, muesli of andere ontbijtgranen erbij eten.