zondag 13 september 2020

Overnight Oats met Espresso en Kauwgomsaus

Ik heb zojuist deze 2 ontbijtjes gemaakt. 1 voor morgen en 1 voor overmorgen. Het is een Overnight Oats met Chiapudding en Kauwgumsaus ofwel kauwgomaus. De watte? Ja, kauwgumsaus of kauwgomsaus. Kan het nog gekker? Ik denk zelf van niet. De onderste laag is espresso, chiazaad en havermout gemengd. De tweede laag is magere yoghurt gemengd met chiazaad. De bovenste blauwe laag is calorieloze kauwgumsaus! Het smaakt echt heel goed naar kauwgom! Het nadeel van echte kauwgom vind ik, dat de smaak er heel snel afgaat. Maar bij deze saus blijft de smaak goed en dus zo heerlijk naar kauwgum smaken. En dat zonder calorieën. Gekker kan een saus haast niet worden denk ik, maar het is wel erg lekker! En havermout in een laag espresso is ook erg lekker. Heb jij wel eens iets gegeten dat nog gekker is dan kauwgomsaus of misschien even gek? Zou je het me willen laten weten alsjeblieft? Vind ik leuk. Ik ben erg benieuwd!

Dit recept is genoeg voor 1 portie. Op de foto zie je 2 porties.


Ingrediënten:

 • een paar scheutjes calorieloze kauwgomsaus    
 • 50 gram havermout
 • magere yoghurt    Hoeveelheid naar keuze
 • 1 espresso              Ik heb espressopoeder in een zakje gebruikt.
 • 1 of 2 eetlepels chiazaad
 • een handje pitloze Cotton Candy druiven (ofwel suikerspindruiven)
 • 3 medjouldadels
 • water

Wat heb je nog meer nodig:

 • glas
 • lepel
 • keukenweegschaal
 • espresso-apparaat, waterkoker, pan of magnetronbestendige schaal
 • espressokopje of een ander kopje of mok
 • 2 kommetjes, schaaltjes of bakjes
 • eventueel fornuis of magnetron

Zo maak je het:

 1. Zet een espresso. Kook daarvoor water in een espresso-apparaat, waterkoker, pan of magnetronbestendige schaal.  Ik heb water in een waterkoker gekookt, dit in een espressokopje gedaan en daar espressopoeder uit een zakje in leeg gemaakt. Als je een gewone mok gebruikt, gebruik dan minder dan de helft van de mok.
 2. Laat de espresso goed afkoelen.
 3. Verdeel het chiazaad in de 2 bakjes, schaaltjes of kommetjes.
 4. Doe in beide bakjes, schaaltjes of kommetjes zoveel water, dat dit genoeg is om het chiazaad in te weken en te laten opwellen.
 5. Roer het heel goed.
 6. Laat het staan tot het chiazaad opgeweld is en gelei-achtig geworden is. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
 7. Roer de havermout heel goed door het chiagel in 1 van de 2 bakjes heen.
 8. Roer de magere yoghurt heel goed door het chiagel in het andere bakje heen.
 9. Lepel het chiagel-havermout-espressomengsel in het glas.
 10. Lepel het magere yoghurt=chiagelmengsel hier overheen.
 11. Giet hier een paar scheutjes kauwgumsaus overheen.

Ik heb de Cotton Candy druiven ofwel suikerspindruiven en de in kleine stukjes gesneden medjouldadels er in een bakje apart bij gegeten, omdat ze niet in de glazen erbij pasten. Dat kan jij ook doen, of je doet ze wel erbij in je glas. Dan maak je dus 2 extra lagen in je glas: 1 met de druiven en 1 met de stukjes medjouldadel. De druiven en medjouldadels zijn een heerlijke combinatie met de rest van het gerechtje! Die druiven zijn trouwens superlekker! Ik kende ze nog niet. Ik heb ze van een heel lieve klant van me gekregen, waarvan ik op hun 4 katten aan het passen ben. Er zit wel 12% meer suiker in de Cotton Candy druiven dan in andere druiven. Het is wel fruitsuiker, maar fruitsuiker is ook gewoon suiker. Als je dit niet wil, dan kan je natuurlijk ook andere druiven nemen. Ze heten Cotton Candy of suikerspindruiven, aangezien ze kennelijk als suikerspin smaken. Dat vind ik zelf niet, maar goed, dat maakt niet uit.

Waar is de gebruikte calorieloze kauwgomsaus ofwel Bubblegum Syrup te koop?

Aangezien ik niet door 1 of meer bedrijven betaald of gesponsord word, noem ik geen namen.

Maar op mijn Instagram-account noem ik ze wel. Dus wil je weten welk calorieloos of calorie-arm product ik gebruikt heb en waar je het kan kopen? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram account bij de betreffende post.

Klik HIER om een kijkje op mijn Instagram-account te nemen:

                            Volg mij op Instagram