donderdag 29 oktober 2020

Chimichangas met Chili sin Carne


Dit heb ik vanavond gemaakt en gegeten.

Het zijn chimichangas met chili sin carne. En nog van alles erbij.

Chimichangas zijn Mexicaanse gebakken of gefrituurde tortilla's. En chili sin carne is chili con carne maar dan zonder vlees. In plaats van gewoon gehakt heb ik er namelijk vegetarisch gehakt in gedaan.

Dit is het recept voor 2 porties.

IngrediΓ«nten:

πŸ₯‘ 2 of meer tortilla's
πŸ₯‘ olijfolie
πŸ₯‘ 300 gram gehakt of vegetarisch gehakt
πŸ₯‘ 2 theelepels gemalen komijn
πŸ₯‘ 2 theelepels chilipoeder
πŸ₯‘ gedroogde oregano
πŸ₯‘ zout en peper
πŸ₯‘ knoflook
πŸ₯‘ 1 blik tomaten
πŸ₯‘ 1 blik Mexican style chili beans
πŸ₯‘ sla                 Ik heb salademix met andijvie, wortel en witte kool gebruikt.
πŸ₯‘ 2 lenteuitjes
πŸ₯‘ cheddar
πŸ₯‘ 2 avocado's
πŸ₯‘ 1 klein bekertje zure room
πŸ₯‘ een paar cherrytomaatjes of gewone tomaten
πŸ₯‘ 1 zakje guacamole dip mix

Zo maak je het:

πŸ₯‘ Bak het gehakt rul in olijfolie in een koekenpan.
πŸ₯‘ Roer de tomaten uit blik er doorheen. Hak ze stuk.
πŸ₯‘ Roer de Mexican style chili beans erdoorheen.
πŸ₯‘ Zet het vuur uit en herwarm de chili con of sin carne vlak voordat je het serveren gaat.
πŸ₯‘ Maak de guacamole. Pel de avocado's en haal de pit eruit of gebruik diepvries avocado's zoals ik gedaan heb. Die zijn al in blokjes.
Prak ze en roer er de guacamole dip mix goed doorheen.
πŸ₯‘ Snijd de cheddar in blokjes, snijd de bosui in ringetjes en de tomaten in blokjes, schijven of partjes.
πŸ₯‘ Doe olijfolie in een andere koekenpan.
πŸ₯‘ Doe 1 of 2 eetlepels chili con of sin carne in het midden van de tortilla's. Vouw de tortilla's op en leg ze zo met de gevouwen kant naar onderen in de pan.
πŸ₯‘ Verhit eerst de olie superheet en bak daarna de opgevouwen tortilla's. Ongeveer 2 minuten per kant tot ze goudbruin geworden zijn. Bij mij konden ze allebei tegelijk in de pan, maar om de beurt kan natuurlijk ook.
πŸ₯‘ Leg alles op je bord. En doe er lekker een klodder zure room overheen.

Ik had nog veel meer van alles gegeten, maar dat paste niet in 1 keer op m'n bord en ook niet op de foto. Dus heb ik de rest ernaast gezet en later opgegeten. Dat je niet denkt dat ik te weinig eet 🀣