zondag 18 oktober 2020

Meringue met Fruit, Granola en Basilicum


Vanavond heb ik deze grote meringue met fruit, basilicum en granola gemaakt.
Terwijl ik de meringue aan het grillen was, ging de rookmelder af! Ik dacht: Oei, zometeen staat m'n hofje vol met brandweer, politie en ambulance... Maar nee hoor, helemaal niets! Ik heb hem van de schrik meteen maar helemaal opgegeten. M'n gerechtje bedoel ik, niet de rookmelder ­čĄú Het smaakte behalve naar meringue, basilicum en fruit ook naar zoete popcorn! Maar dat zit er helemaal niet in

Ik heb als eerste in een grote kom in totaal 250 gram blauwe bessen, frambozen en bramen gedaan. Daar heb ik een heleboel scheuten calorieloze vanillesiroop gemaakt van stevia doorheen geroerd. Hier heb ik 100 gram granola doorheen geroerd. Ik heb er ook gesneden basilicumblaadjes doorheen geroerd en er overheen gestrooid.

Hierna heb ik in een grote kom 12 theelepels veganistiche eiwitten gemixed met de mixer samen met 12 eetlepels water en 100 gram calorieloze suikervervanger gemaakt van stevia. Dit heb ik toen het stijf geworden was in de oven gegrild tot de rookmelder afging. Deze heb ik toen van het plafond gerukt en toen ik bijgekomen was en geconstateerd had dat de brandweer niet was gekomen heb ik deze meringue met fruit, granola en basilicum dus maar meteen helemaal opgegeten om mezelf te troosten.