vrijdag 30 oktober 2020

Roggebrood Vruchtenterrine


 

Ik heb vandaag dit ontbijtje voor mezelf gemaakt voor komende ochtend en morgenochtend.

Het is een roggebrood-vruchtenterrine.

De bovenste laag is gemaakte van in de keukenmachine vermalen roggebrood en de onderste laag is pudding gemaakt van in de keukenmachine vermalen bramen, frambozen en blauwe bessen. Om er een pudding van te maken heb ik gelatine gebruikt.

IngrediΓ«nten:

πŸ“ 3 plakken Fries roggebrood
πŸ“ 250 gram frambozen
πŸ“ 250 gram bramen
πŸ“ 250 gram blauwe bessen
πŸ“ 3 blokjes passiefruit (diepvries)
πŸ“ 4 volle eetlepels honingvervanger
πŸ“ 1 volle eetlepel zoete kruiden naar wens, bijvoorbeel kaneel
πŸ“ 6 vellen gelatine

Zo maak je het:

πŸ“ Week de gelatineblaadjes in een bakje met water tot ze zacht zijn. Dat zal ongeveer 5 minuten duren. Los ze straks op in een koekenpan in 2 eetlepels van de vermalen vruchten.
πŸ“ Scheur het roggebrood in grove stukken en vermaal ze in de keukenmachine totdat het grove kruimels zijn.
πŸ“ Verdeel de roggebroodkruimels over de bodem van een cakeblik en druk ze goed aan, zodat het plat en compact is.
πŸ“ Spoel de keukenmachine even af en vermaal dan de bramen, frambozen en blauwe bessen. Let op, laat wel wat vruchten over om erbij te eten.
πŸ“ Roer de opgeloste gelatine er goed doorheen.
πŸ“ Roer er de honingvervanger goed doorheen.
πŸ“ Roer er de zoete kruiden goed doorheen.
πŸ“ Giet het mengsel over de roggebroodbodem heen.
πŸ“ Zet het ongeveer vier uur afgedekt in de koelkast om het goed te laten opstijven.
πŸ“ Houd een bord op de bovenkant van het cakeblik, draai het om en schud de terrine er zachtjes en heel voorzichtig uit. Dus de roggebroodbodem wordt de bovenkant van de terrine. Zorg dus dat hij goed stijf is, anders stort hij in.
πŸ“ Leg wat van de vruchten bij de terrine en ook 3 blokjes passievrucht. Ik heb de vruchten die ik ernaast gelegd heb 20 seconden in de magnetron verwarmd, zodat er wat sap uitkomt dat je erbij kan eten.