zaterdag 7 november 2020

Schuimgebakje Cheesecake


De witte bodem is het schuimgebak en de oranje laag is de cheesecake.

IngrediΓ«nten voor het schuimgebak:

πŸŽ‚ 100 gram suikervervanger
πŸŽ‚ 12 eetlepels vegan no egg egg replacer for baking  Je kan natuurlijk ook echte eiwitten gebruiken.
πŸŽ‚ 6 eetlepels water

IngrediΓ«nten voor de cheesecake:

πŸŽ‚ 2 Breakfast koeken met chocoladestukjes
πŸŽ‚ 50 gram suikervervanger
πŸŽ‚ 4 eetlepels  honingvervanger gemaakt van stevia
πŸŽ‚ 2 bananen
πŸŽ‚ de inhoud van 1 blik mandarijnenpartjes
πŸŽ‚ 4 bolletjes gekonfijte gember uit een glas met gembernat
πŸŽ‚ een flinke scheut van het gembernat
πŸŽ‚ 1 eetlepel rumaroma
πŸŽ‚ een half pak roomkaas light

IngrediΓ«nten voor de garnering:

πŸŽ‚ een handje mini meringues
πŸŽ‚ een handje kokoschips

Zo maak je het:

Het schuimgebakje

πŸŽ‚ Verwarm de oven voor op 200 graden.
πŸŽ‚ Doe de eiwitten in een vetvrije bak.
πŸŽ‚ Doe er 6 eetlepels water bij.
πŸŽ‚ Mix dit met de electrische mixer tot het stevig is, netals bij slagroom. Lepel er beetje bij beetje de suikervervanger doorheen. Bak het in de oven tot het heel stevig is. Dat zal ongeveer 20 minuten duren. Ik heb het in een bakring gedaan, want dan past het mooi op de cheesecake.

De cheesecake

πŸŽ‚ Doe de verkruimelde koeken in een ringvormpje dat net zo groot is als de bakring van het schuimgebakje.
πŸŽ‚ Roer er de honingvervanger doorheen.
πŸŽ‚ Week 3 blaadjes gelatine in een bakje water.
πŸŽ‚ Pureer de bananen, mandarijnenpartjes en de roomkaas light.
πŸŽ‚ Doe er de honingvervanger bij.
πŸŽ‚ Doe er het rumaroma bij.
πŸŽ‚ Doe er het gembernat bij.
πŸŽ‚ Snijd de gemberbolletjes in kleine stukjes en roer alles goed.
πŸŽ‚ Doe 2 eetlepels van het mengsel in een pan.
πŸŽ‚ Knijp de gelatine uit en roer het door het mengsel.
πŸŽ‚ Verwarm het. Blijf roeren tot het opgelost is.
πŸŽ‚ Roer dit goed door de rest van het mengsel heen.
πŸŽ‚ Giet het in de ringvorm en zet het een paar uur in de koelkast totdat het goed opgestijfd is.
πŸŽ‚ Zet het op het schuimgebakje.
πŸŽ‚ Garneer het met de mini-meringues en de kokoschips.