vrijdag 11 december 2020

Kerstboomcake


 

Vandaag heb ik een kerstboomcake gemaakt.
Ik heb cakemix gebruikt en daar eieren, melk, roomboter en spinazie doorheen geroerd. Ik heb de spinazie gebruikt om de boom groen te krijgen en het is nog gezond ook. Ik heb de kerstboom een uur gebakken in de oven.
Nadat het afgekoeld was heb ik er kerstballetjes op gedaan. De rode zijn granaatappelpitten en de gouden zijn sprinkels.
En de sneeuw die eroverheen is gewaaid is suikervrije icing sugar.

Op een gegeven moment ging ik even weg toen ik de cakekerstboom aan het opbouwen was. Ik was na 2 minuten al weer terug. Toen zag ik dat 1 van de cake-onderdelen die ik klaar gelegd had weg was. Je ziet dat de kerstboom uit 5 losse cakedelen opgebouwd is. De tweede van boven was opeens weg. Toen riep ik heel hard: Oooooh!!! Want ik had meteen een verdachte op het oog: mijn kat Lotty. Zij voetbalt en sjoelt graag met dingen en zij was ook nog eens de enige buiten mij die er was. Er lagen een aantal kruimels op de plek waar het stuk cake gelegen had. Ik heb dus heel gestrest lopen zoeken, maar ik vond het niet. Toen dacht ik: oh oh, ze heeft het opgegeten en nu moet ik helemaal opnieuw beginnen! Maar toen ik gekalmeerd was, bedacht ik dat ze dat stuk niet in 2 minuten opgegeten kon hebben. Dus ben ik maar weer gaan zoeken. En uiteindelijk vond ik het terug. Op een flinke afstand van waar ik het neergelegd had. Dus Lotty had er inderdaad heerlijk mee gevoetbald.  

Wil je weten waar ik de leuke kerstboom-bakvorm gekocht heb en welke andere producten ik gebruikt heb om deze kerstboom mee te maken? 

                              Klik dan HIER: