vrijdag 22 januari 2021

Wafels gemaakt van Rösti en Kokosmeel


 

Ik heb vandaag deze wafels gemaakt. Ze zijn onder andere gemaakt van kokosmeel en rösti. Morgen doe ik er nog vruchtencoulis en verse vruchten bij. Het recept heb ik niet zelf bedacht. Ik heb uiteraard wat ingrediënten van het oorspronkelijke recept veranderd, om er een versie met veel minder calorieën van te maken. Rösti is natuurlijk gemaakt van aardappelen en dat lijkt misschien merkwaardig in een zoete wafel, maar het is superlekker! De wafels zijn gezoet met  suikervervanger gemaakt van stevia. In het oorspronkelijke recept zijn echte suikers gebruikt. En ik heb de vanillesuiker vervangen door vanille-eiwitpoeder. En ik heb het zelfrijzend bakmeel vervangen door kokosmeel.

Over het mislukken van mijn eerste aantal wafels dat ik gisteren bakte en over die van mijn eerste poging wafels te bakken een paar maanden geleden:

Het was pas voor de tweede keer dat ik wafels probeerde te maken. Een paar maanden geleden had ik een electrisch wafelijzer gekocht en meteen geprobeerd om er wafels mee te maken. Maar de wafels mislukten compleet! Toen ik ze uit het apparaat haalde, vielen ze allemaal uit elkaar. Ik heb het nog een keer geprobeerd door ze terug te doen en nog wat langer te bakken, maar dat hielp niet. Dus heb ik ze allemaal maar opgegeten. Als een brij dus. Maar ze waren evengoed heel erg lekker! Heerlijk met aardbeienjam eroverheen. Een dag later heb ik op Youtube een paar filmpjes bekeken om te leren hoe ik wafels moest bakken. Ik denk dat ik het apparaat niet heet genoeg had laten worden voor ik het beslag er in deed. Dat concludeerde ik naar aanleiding van het kijken naar deze filmpjes. Maar ik heb het daarna niet meer geprobeerd. Tot gisteren dan. Ik heb gisteren wel een heel ander recept genomen. De eerste 4 wafels mislukten gisteren ook. Maar ze waren minder slecht uitgevallen dan die van mijn eerste poging van een paar maanden geleden. Ik werd er toch wanhopig van! Ik dacht: ben ik dan de enige op de hele wereld die geen wafels kan bakken?! Maar ik geef nooit iets op, dus nu ook niet. Ik had nog een heleboel beslag, dus ik ben gewoon verder gegaan met bakken. De eerste 4 van de mislukte wafels van gisteren at ik al op toen ze nog zacht waren. De volgende 2 mislukte wafels had ik echter een uur laten liggen. Die waren toen ik ze ging opgegeten goed afgekoeld en helemaal hard geworden! Precies goed! En ze waren ook goed van vorm gebleven. Ik blij! Uiteindelijk waren deze 2 dus toch niet mislukt. Dit is de clou: je moet ze goed laat afkoelen totdat ze hard geworden zijn en dan pas moet je ze uit het wafelapparaat scheppen. Dat gaat dan opeens perfect! Ik heb dat met een dunne metalen spatel gedaan. Die kan je zo heel makkelijk onder de wafels schuiven en dan kan je op deze manier supermakkelijk overbrengen naar waar je ze hebben wil. Merkwaardig trouwens dat deze strategie in geen recept dat ik over wafels bakken gelezen heb vermeld werd. En ook niet op de Youtube-filmpjes die ik gezien heb een paar maanden geleden. Maar goed, misschien heb jij hier wat aan als het jou ook niet lukt om wafels te bakken die heel en goed gevormd blijven.

Ik heb 1 dag later de wafels met aardbeiencoulis, verse aardbeien, verse frambozen, verse blauwe bessen en verse muntblaadjes gegarneerd. 

                                Wil je deze foto zien? 

                                      Klik dan HIER:

Het recept is niet van mij. Wil je weten waar je het oorspronkelijke recept kan vinden? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram-pagina bij de des betreffende post. 

                                         Klik HIER: