zaterdag 6 februari 2021

Nachos met Pompoen en Avocado

Foto 1
 
                       

Deze nachos heb ik eergisteren gemaakt en gisteren en eergisteren gegeten. Het is gemaakt van nachos, pompoenblokjes, geraspte TexMex-kaas, avocadoblokjes met limoensap erdoorheen, chimichurri kruiden, jalapeñopeper, olijfolie, koriander, crème fraiche, limoen en tomatensalsa. Op foto 1 zie je het hele gerecht toen het helemaal klaar was. 

                                        Foto 2  

 


Op foto 2 zie je de gebakken nachos-ovenschotel van dichtbij, toen hij klaar was.

                                       Foto 3


Op foto 3 zie je de gebakken pompoenblokjes met de chimichurri kruiden en de olijfolie. Ik heb de kruiden en de olie goed door elkaar gehusseld. 

                               Foto 4


Op foto 4 zie je de gebakken nachos met de gesmolten TexMex-kaas.

Na het bakken van de pompoenstukjes en de nachos met de kaas heb ik de nachos over de pompoenblokjes verdeeld en daarna heb ik de avocadoblokjes, koriander, en jalopenopeper er overheen verdeeld. Toen heb ik daar nog veel meer TexMex-kaas overheen verdeeld en dat terug gezet in de oven tot deze kaas ook gesmolten was. Ik had dus gesmolten kaas over de nachos heen en ook nog over de bovenkant van de nachos-ovenschotel heen.
Ik heb de crème fraiche en de tomatensalsa er apart bij geserveerd.