donderdag 11 maart 2021

Bosvruchten Cheesecake


 

Deze bosvruchten cheesecake is heel geschikt als ontbijt. Ik ga hem morgen opeten met wat extra fruit. De bodemlaag is gemaakt van muesli met chocolade en noten, gemengd met kokosolie en een calorieloze maple siroop gemaakt van stevia.

De cheesecake-laag is gemaakt van roomkaas light gemengd met calorieloze druppels met aardbeiensmaak gemaakt van stevia en is met gelatine stijf gemaakt.

De bovenste laag is gelei gemaakt van bosvruchten: frambozen, bramen en blauwe bessen. Ze zijn gepureerd en daarna door een zeef geduwd om de pitjes er uit te verwijderen. Het is ook opgesteven met gelatine. om de een of andere reden is de gelei rechts niet opgesteven, waardoor het dus eigenlijk geen gelei is. Ik heb het zo gelaten, omdat ik het idee kreeg om deze vloeibare vruchten met mijn vingers naar beneden te geleiden, opdat het net een soort lava uit een vulkaan is. En dat vond ik zelf heel mooi staan, dus was ik eigenlijk wel blij dat rechts niet opgesteven was.

Wil je weten welke calorieloze suikervervangers ik voor deze cheesecake gebruikt heb? 

                                 Klik dan HIER:

                                Volg mij op Instagram