zaterdag 24 april 2021

Honeycomb Pastataart

Dit is een Honeycomb pastataart. Ofwel Honingraat pastataart. Het is 1 van de nieuwe trends op TikTok. In mijn versie heb ik spinazie, zout, peper en nootmuskaat toegevoegd.

 
 
 

🥬 Ingrediënten:

🥬 🥬 olijfolie 🥬🥬 pastasaus 🥬🥬 verse basilicum 🥬 geraspte kaas 🥬🥬 gekookte rigatoni pasta 🥬🥬 mozzarella Ik heb mini mozzarella-balletjes gebruikt 🥬 spinazie 🥬🥬 nootmuskaat 🥬 🥬

🥬 Zo maak je het:

🥬 Smeer de bodem en de rand van een ringvorm in met olijfolie. 🥬 Zet de gekookte rigatoni rechtop in de springvorm. Helemaal in de rondte tot hij helemaal gevuld is. 🥬 Smeer de pastasaus over de gehele bovenkant van de pasta. 🥬 Strooi hier de geraspte kaas overheen. 🥬 Verdeel hier de mozzarella overheen. 🥬 Bak de pastataart 30 minuten in een voorverwarmde oven. 🥬 Strooi stukjes gescheurde of gesneden basilicum over de pastataart heen. Ik heb er gekookte spinazie bij gegeten en er op m'n bord zout, peper en nootmuskaat overheen gestrooid. Uiteraard kan je deze ook aan de pastataart toevoegen.

By the way, de arm die je op de foto ziet is niet van mij maar van Pieter. Ik zeg het maar even, voor je denkt: huh, heeft Katinka zwarte haren op haar arm? 🤣😂🤣

Ik publiceer hier ook een Making-of-video, die ik van deze pastataart gemaakt heb en ook een paar foto's. Ik heb op de laatste foto duidelijk laten zien hoe je de rigatoni in de ringvorm moet zetten. Ik had te weinig pasta om de gehele ringvorm te vullen, daarom heb ik het het gat opgevuld met spinazie. Anders zouden de rigatoni niet of niet goed blijven staan.