donderdag 3 juni 2021

Shakshuka



  
Vanavond heb ik deze Midden-Oosterse Shakshuka gemaakt en gegeten. Het is een traditioneel gerecht. Je kan er verschillende ingrediënten naar eigen keuze aan toevoegen. 
 
Ingrediënten:
 
Ik heb de Shakshuka gemaakt van stukjes rode uien, knoflook, gele en rode paprikarepen, peterselie, olijfolie, paprikapoeder, komijnzaad, tomatensaus, 3 eieren, stukjes courgette en halve cherrytomaatjes, zout en peper. Ik heb er 2 pitabroodjes bij gegeten.
 
 
Zo maak je het: 
 
Je vet een gietijzeren of grillpan in met olijfolie, dan doe je alle ingrediënten in de pan en laat het 5 minuten sudderen. Daarna maak je er 3 gaten in (verdeeld over het gerecht). In elk gat breek je een ei. Daarna doe je een deksel over het gerecht heen en laat het nog ongeveer een kwartier sudderen tot de eieren gaar zijn.