dinsdag 23 november 2021

Torteloni met Sobrasada worst

Vanavond wilde ik iets met mijn sobrasada-worstjes maken. Een paar dagen geleden had ik Pieter er op uit gestuurd om kolbasz te kopen. Dat is een Hongaarse worst. Ik wilde er Zuurkool Sofia mee maken. Sofia is de hoofdstad van Bulgarije. Pieter had stad en land afgezocht, maar hij kon geen kolbasz vinden. Hij kwam thuis met sobrasada. Hij was bij een slager geweest, die hem vertelde dat sobrasada heel erg op kolbasz lijkt. En dat het ook nog lekkerder is. Maar ik wil geen andere worst in de zuurkool Sofia. Het hoort met kolbasz en zo at ik het bij mijn ouders vroeger ook altijd, dus nee, echt geen sobrasada in de zuurkool Sofia. Toen zei Pieter: ik eet ze wel op brood. Maar ik had een beter idee: Ik doe ze gewoon door een pasta. Ik verzin wel wat, dacht ik. En de zuurkool Sofia eten we dan maar een andere keer.

In de supermarkt bleek de verse pasta 2 halen 1 betalen te zijn. Net als de verse pastasausen en de kleine verpakkingen verse gesneden groente. Dus morgen eet ik ook pasta. Andere pasta, andere groente, andere pastasaus en andere worst. Pieter kwam vandaag namelijk ook met worst thuis. Vega-worst deze keer. Die heeft hij van onze vriend Anton gekregen. Of je worst lust. Hartelijk bedankt, Anton!


                                                      Ingrediënten: 

  • torteloni gemaakt van spinazie en gevuld met spinazie en    ricotta 
  • gesneden prei, wortel, ui, courgette en rode paprika
  • oude geraspte Goudse kaas 
  • in blokjes gesneden sobrasada-worst of chorizo
  • knoflookolie
  • pastasaus met tomaten, ui, knoflook en mozzarella 
                     Wat heb je nog meer nodig:
  • koekenpan of braadpan 
  • pan
  • fornuis
  • eventueel magnetron
  • eventueel magnetron-bestendige schaal of bak
  • mes

                           Zo maak je het:

  1. Bak de sabrasada of de chorizo-blokjes in een scheut knoflookolie, totdat de olie rood kleurt.
  2. Kook of bak de groenten.
  3. Doe ze bij de sabrasada.
  4. Kook de pasta.
  5. Roer ze door het sabrasada-groentemengsel heen of serveer het apart. 
  6. Roer de pastasaus door het mengsel heen. 
  7. Strooi er de geraspte kaas overheen.

 

Web Analytics