donderdag 18 november 2021

Katinkas eetdagboek 18 november 2021

                                                                 Ontbijt

Vanochtend heb ik 8 eetlepels kwark met 8 eetlepels muesli met wortel en fruit gegeten. Daar had ik een handvol prei, bloemkoolroosjes, wortel, prei, selderij, moerbeien en 10 druppels zoetstof gemaakt van stevia doorheen geroerd.

                                               Lunch

Vanmiddag heb ik 3 mueslibollen elk belegd met een plak Goudse oude kaas gegeten. 


                                   Avondeten

Dit is genoeg voor 2 porties.

Vanavond heb ik 600 gram verse spinazie in de voorverwarmde oven gebakken. Eerst 300 gram en daarna nog eens 300 gram, want 600 gram paste niet in 1 keer in de braadslede. Ik heb de eerste 300 gram overgedaan in een schaal. Natuurlijk kan je het ook in de pan op het fornuis of in de magnetron koken, maar ik vind in de oven lekkerder en makkelijker. Eerst heb ik de bodem van de braadslede met knoflookolie ingesmeerd. Toen de spinazie geslonken was, heb ik er een half blik tomatenblokjes en een handje vol met ham doorheen geroerd en het nog 10 minuten verwarmd. Ondertussen heb ik de pasta gekookt: verse torteloni met buffelricotta en citroen. Deze keer heb ik dit zonder kruiden gegeten, maar ik heb het ook wel eens gegeten met tijm, met salie of met oregano en basilicum. En ook een keer met peper en zout zonder kruiden. Ik heb 2 porties gemaakt. 1 ervan is voor morgen. Morgen ga ik er nog salie doorheen roeren.